Финални део пројекта "Делиблатска пешчара будућим генерацијама"


У малој сали Градске управе у Панчеву, 28. јануара са почетком у 11 сати, одржана је Трибина о Делиблатској пешчари, еко туризму и мерама очувања овог јединственог резервата природе.

Ово је био финални део пројекта "Делиблатска пешчара будућим генерацијама" намењен локалној заједници (становништву са територије Делиблатске пешчаре) еколошким удружењима, удружењима пољопривредника, пчелара, студентима, локалној самоуправи, као и свим искреним љубитељима природе Делиблатске пешчаре. Трибина је имала за циљ размену искуства, знања и идеја о могућностима повећања нивоа заштите животне средине у Специјалним резерватима природе, нарочито на њиховим ободним деловима који су окружени учесталим антропогеним деловањем. На трибини су организоване 2 панел дискусије, као и занимљива предавања, на којој су узели учешће маст.инж. пољ. Бојан Војнов – координатор пројекта, мас.инж. шум. Борислав Трајковски, маст.инж. Зорана Владу, дипл.инж. Александар Сармеш, Дејан Загорац из Завода за проучавање културног развитка, Слободанка Перовић виши конзерватор и историчар из Завода за заштиту споменика културе Панчево и Александар Цветковић и Славица Милетић Бркић који су присутнима пренели своја искуства дугогодишњег рада.

Пројекат Делиблатска пешчара будућим генерацијама суфинансиран је од стране Министарства заштите животне средине, а уз подршку Ветроелектране Балкана А Tesla Wind Company, Војводина шуме - ШГ Банат, Завода за заштиту споменика културе из Панчева, МЗ Долово, Дома културе "25. мај" Долово , ОШ "Аксентије Максимовић" Долово, удружења "Банатски пчелари" Долово, удружења винара и виноградара "Свети Трифун" Долово  и Туристичке организације општине Ковин.

Похвала за све учеснике пројекта, панелисте, волонтере, који су све ово време уз велики ентузијазам радили на очувању ове јединствене оазе и допринели да пројекат "Делиблатска пешчара будућим генерацијама". Пројекат je спровело Удружење „Србија мој дом".


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.