Најава: Пројекат “Делиблатска пешчара будућим генерацијама”

Најава: Пројекат “Делиблатска пешчара будућим генерацијама”


У оквиру финалног дела пројекта “Делиблатска пешчара будућим генерацијама” планирано је да се 28.01.2022. са почетком у 10:30 сати у малој сали градске управе Града Панчева, организује трибина, намењена становништву са територије Делиблатске пешчаре и управо је то разлог за учествовање представника Туристичке организације општине Ковин, Удружења пчелара “Делиблатски мед” и Еколошког удружења ЕУСТ Делиблато Оаза из Делиблата јер териториторијално највећа површина Делиблатске Пешчаре припада Општини Ковин, око 62 % као и осталих који се залажу за очување природе.

Трибина је намењена целокупном становништву са територије Делиблатске Пешчаре, удружењима пољопривредника, студентима као и љубитељима природе где ће бити у могућности да размене искуства, знање и идеје за повећање нивоа заштите животне средине у Специјалним резерватима природе  и ободним деловима пешчаре . Планиране су и две панел дискусије као и занимљива предавања…

У оквиру догађаја, посетиоци ће моћи да погледају изложбу о Делиблатској пешчари “Ветар, песак, човек”, као и да сазнају какве све укусе и мирисе од заборава чувају удружења са локалитета ове јединствене оазе.

Координатор пројекта Бојан Војнов Мастер инжењер пољопривреде, ће први представити пројекат “Делиблатска пешчара будућим генерацијама” а након њега и други еминентни стручњаци из области екологије, пољопривреде и шумарства.

Пројекат спроводи удружење “Србија мој дом” и суфинансиран је од стране Министарства заштите животне средине уз подршку Војводина шума, Завода за заштиту споменика културе Панчево, МЗ Долово, Дома културе “25. мај” Долово, ОШ “Аксентије Максимовић” Долово, удружења “Банатски пчелари” Долово и Туристичке организације општине Ковин.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.