Пливање за часни крст- Богојављење 2022

Пливање за часни крст- Богојављење 2022


Удружење спортиста "Фамилија" Ковин организовало је по 8. пут традиционалну манифестацију "Пливање за часни крст- Богојављење 2022" на ковинском Дунавцу, уз подршку локалне самоуправе и благослова Српске православне цркве. 

Велики хришћански празник најпре је обележен литургијом у храму сабора Светих Архангела Гаврила и Михаила у Ковину, а потом је кренула литија од цркве до Дунавца. 

Ове године учествовало је 30 пливача, од тога 2 девојке. Потпоручник Војске Србије, Александар Стаменковић (24) из Смедерева, први је допливао до Часног крста на Дунавцу у Ковину и овом приликом се захвалио свима који су дошли да подрже манифестацију, пожелевши добро здравље свима и да се друже и догодине. Такмичари су препливали стазу дугу 33 метра што је у симболичном значењу са годинама живота Исуса Христа. 

Учесници литије и подршку у организацији манифестације пружили су: АДЦЦ Савез Србије, Коњички клуб Ковин, волонтери Црвеног крста Ковин, Туристичка организација општине Ковин, Бели орлови из Београда, Јединица за обезбеђење, 82.Специјална бригада из Панчева, а присуствовали су и гости из Украјине. 


 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.