Сајам Зимнице
- Погодака: 444
Зимница као један од најстаријих начина конзервисања хране, омогућава да се хранљиви састојци сезонских намирница сачувају за употребу и ван сезоне. Конзервисање се може вршити сушењем, заслађивањем, кишељењем и сољењем, у зависности да ли је у питању воће, поврће или месне прерађевине.
Током прошлог викенда, 16. и 17. октобра, сви љубитељи зимнице су били у прилици да посете Сајам Зимнице у ТЦ БИГ у Панчеву. Бројна Удружења су представила своје производе, међу којима и Удружења жена „Вредне руке жена Ковина“ из Ковина и „ Велико храбро срце“ из Малог Баваништа. Великом понудом разноврсних производа, привукле су велику пажњу посетилаца, нарочито слатком од фисалиса, слатком од гоџи бобица, китникезом и увек популарним ајваром.