Радионица на тему спровођења Закона у туризму (у грани сеоског туризма)

Радионица на тему спровођења Закона у туризму (у грани сеоског туризма)


14. октобра у Скореновцу у Етно комплексу домаћина Дани Ернеа и Валерије, са почетком у 11 сати, одржана је Радионица на тему спровођења Закона у туризму (у грани сеоског туризма), првенствено у сегменту пословања, пружању и наплаћивању услуга, као и провери испуњености стандарда услужних објеката, због бројних тешкоћа које се јављају у локалним заједницама. Иницијатива је покренута због великих нејасноћа и незадовољних власника сеоских туристичких домаћинстава јер подстицајним мерама за пословни ризик за време пандемије Ковид -19 нису обухваћени сви видови сеоског туризма, мада су у погледу добити једнако оштећени.

Радионицу су отворили почасна председница „УПУСТ-а“ Славка Недељковић и председник Скупштине „УПУСТ“-а Никола Кнежевић. Презентацију Закона о туризму, односно измена и допуна уредби за сеоски туризам, као и Закона који уређују порез, финансије и инспекцијски надзор представиле су представнице Министарства трговине, туризма и телекомуникација: Јелена Сладић Јаковљевић- шефица одсека за инспекцијске послове; Весна Стојановић- координаторка туристичке инспекције и Вера Ровчанин Орловић- руководилац групе за правне послове.

На овој Радионици отворена су многа питања из угла власника сеоских туристичких домаћинстава из Љубовије, Шапца, Делиблата, Скореновца... на која су представници Министарства ТТТ појаснили како да послују у оквиру законских прописа. Позиву за присуство одговорили су представници  Туристичких организација Лознице, Љига и Туристичке организације општине Ковин и Општинске Управе Ковин као и Уредница ревије „УНО“ (јединог стручно-информативног часописа намењеног свима који се баве хотелијерством, угоститељством и туризмом).


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.