Интернационални карневал у Панчеву

Интернационални карневал у Панчеву


Ове године Интернационални карневал у Панчеву, одржан је 19. и 20. јуна,  представљајући традицију карневалских градова Србије јер су изостале светске карневалске групе. Као и претходних година одржао се у организацији "Пријатељи Панчева" од 2003. године и под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација републике Србије, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам АП Војводине и Града Панчева.

Панчевачки карневал се 18 година уназад налази на карневалској мапи света, а први је члан Федерације Европских карневалских градова (FECC) из Србије. Од 2004-те године Карневалске свечаности у Панчеву свечано започињу предајом кључева града градоначелника у руке маестра карневала, што симболично значи да тих дана владају карневалисти, добро расположење и пријатељство. У завршници, карневалска поворка пролази кроз центар града са великим бројем учесника и долази до TC BIG, где је ове године организован и Сајам традиционалне хране и вина "Банат Гастро".

Ове године, туристичку понуду наше општине, својим производима и ручним радовима, представили су се у Активи жена из Гаја и "Дуга" из Баваништа, Удружење "Вредне руке жена Ковина" из Ковина и Недељка Чакмак. 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.