Хуманитарна акција чланица удружења и актива жена - израда памучних маски

Хуманитарна акција чланица удружења и актива жена - израда памучних маски


Током протеклих месец дана чланице удружења и актива жена са територије наше општине, дале су свој допринос у борби против вируса COVID 19, шијући памучне маске.

С обзиром на то да je већина њих старијa од 65 година, ово је био једини начин да овим хуманим гестом, у кућној атмосфери, сашију око 7 хиљада маски које су даље достављене запосленима у јавним установама, здравственим радницима, полицајцима, волонтерима Црвеног Крста и грађанима са територије општине Ковин. Сав потребан материјал је обезбедио општински штаб на челу са командантом Сањом Петровић, која је једном приликом и посетила жене како би им се лично захвалила што су се прихватиле оваквог задатка са великим ентузијазмом у тренутку несташице маски у  апотекама.

У овој хуманој акцији учествовало је 13 чланица из удружења жена: "Вредне руке жена Ковина“, Актива жена Прве МЗ Ковин, "Велико храбро срце" из Малог Баваништа, "Шумарак 2" и ЕУСТ "Делиблато Оаза" и свакако заслужују да се помену: Мирјана Дренча, Светлана Манчу, Клара Марган, Иванка Јованић, Мира Јовановић, Даринка Радаковић, Снежана Цветковић, Лепосава Вијатов, Славица Уршли, Маја Стефановић, Татјана Бранковић, Добрила Проданић и Марија Станковић која је сашила највише маски, укупно 1750, чак и од свог материјала.

Вредна помена је и Илинка Бауков, чланица удружења "Вредне руке жена Ковина" која је даровала материјал и паспул траке и тиме допринела овој акцији.

 Директорка ТОО Ковин Дивна Кирилов, која је кординисала овом акцијом и била у сталном контакту са њима, захваљује се на изузетном доприносу свим чланицама које су показале велики рад, труд и поузданост како би се задатак обавио у што краћем року.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.