Стари Лала 2019

Стари Лала 2019


У суботу и недељу, 15. и 16. јуна девети пут по реду, одржана је манифестација ''Стари Лала'' у Ковину коју  је свечано отворила директорка Туристичке организације општине Ковин, Дивна Кирилов.

Током оба дана посетиоци су имали прилике да прате богат културни садржај. Уз представљање показне вежбе Црвеног крста, ликовне колоније, изложбе пољопривредних машина, кувања националних јела и слатких посластица, продајне изложбе ручно рађених предмета и радова, разних такмичарсских игрица за најмлађе, веселим кореографијама представила су се деца ПУ "Наша Радост", учесници фестивала "Деца певају хитове", "Ковински Бећари" и хармоникаши.

У суботу су велику пажњу свакако привукли наступи КУД-ова: Ансамбл Folcloric"JUNII" Podgorici-Ghioroc, "Посело" Главинци, Друштво за очување традиције "Бећарац" Баваниште и КУД "Младост" Ковин, а у недељу КУД "Свети Никола" Трстеник, КУД "Костолац" Костолац, КУД " Абрашевић" Шабац и КУД "Гај" из Гаја.

Манифестација je и медијски пропраћена. TВ Панчево снималa је прилог, а ТВ Happy организовалa je два укључења са лица места у оквиру емисијe "Прело у нашем сокаку".

Традиционално су подељене захвалнице свим учесницима манифестације и изабрани су најбољи у такмичарском делу програма по одређеним категоријама. 

Ова манифестација из године у годину изазива све већу пажњу грађана Ковинске општине, али и околних општина, па су самим тим посетиоци приликом затварања манифестације позвани да следећег јубиларног "Старог Лалу" посете у још већем броју. На самој завршници манифестације приређен је ватромет.

 

 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.