ТОО Ковин на платоу Авалског торња

ТОО Ковин на платоу Авалског торња


У недељу 2. јуна 2019. године на платоу Авалског торња, ТОО Ковин се представила посетиоцима музичким програмом у ком су учествовали "Ковински Бећари" и фолклорним играма КУД "Аца Обрадовић" из Баваништа.

Две најзначајније општинске Манифестације од значаја представили су Вера Секулић, председница манифестације "Дани ћирилице" у Баваништу и Јадран Анђелковић, председник овогодишње манифестације "Стари Лала" који је позвао посетиоце да посете Ковин током њеног трајања 15. и 16. јуна.

Занате, традицију, обичаје и нарочито богату гастро понуду Баната представиле су вредне чланице удружења "Шумарак 2" из Шумарка, "Удружење жена Гај" из Гаја, "Велико храбро срце" из Малог Баваништа, " Дуга" из Баваништа и "Вредне руке жена Ковина" из Ковина.

Посебну пажњу посетилаца привукли су ручно рађени сувенири Недељке Чакмак.

Захваљујући изузетно доброј сарадњи са чланицама удружења, још једном смо на прави начин представили  традицију и богату културу наше општине.

Иначе, Авалски торањ је био један од заштитних знакова Београда, ремек дело српског градитељства и у време када је изграђен био је један од 10 највиших торњева у свету, а данас један од најлепших. Првобитни торањ је срушен током НАТО бомбардовања Србије 29. априла 1999. године. Садашњи торањ је грађен од 2007. до 2009. године као реплика старог торња. Са аутентичним стубом висок је око 205 метара. За посетиоце отворен у априлу 2010. године.

Најхрабрији су били у прилици да уживају у чаробном погледу околине Београда с висине од 122 метара.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.