Промоција карлинга на клизалишту

Промоција карлинга на клизалишту


Национални савез за Карлинг Србије, у сарадњи са Спортским савезом општине Ковин и Саветом  за младе, организује у суботу, 23. децембра са почетком у 12 часова, велику промоцију карлинга на леду. 

Тачно у подне, репрезентативци Србије најпре ће демонстрирати технику, правила и стратегију у карлингу на леду, а након тога уследиће опробавање и надметање међу средњошколцима, од којих се већина по први пут сусреће са овим спортом. Ученици Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ и Средње стручне школе „Васа Пелагић“, али и они који средње школе похађају ван територије наше општине, биће у прилици да одмере снаге, тачније стратегије у „шаху на леду“. За прављење победничке стратегије помоћи ће им прваци у карлингу, који се у квалификацијама боре за учешће на Зимским олимпијским играма у фебруару наредне године у Јужној Кореји. 

Мало је познато да је карлинг олимпијски спорт, налик је нашем „боћању“, али се игра на леду по којем се гура камење округластог облика, тежине нешто мање од 20 килограма. Наиме, две екипе се надмећу у гурању камења с једног краја терена на други, а циљ је бити најближе исцртаној мети.Председник Националног савеза за карлинг Србије је драмски уметник Марко Стојановић, уједно и оснивач Светске организације пантомимичара, добитник бројних признања за рад са децом и младима у области културе и спорта. Заједно са организаторима, Марко позива све заинтересоване да у суботу буду у подне у центру Ковина и уживају у доброј енергији, забави и промоцији спорта и здравих животних навика. 

Фото: сајт Националног савеза

 


© 2023 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.