Манифестацијa „Стари Лала“

Манифестацијa „Стари Лала“


Опште удружење предузетника општине Ковин – секција Стари Лала, под покровитељством Општине Ковин, организовало је 11. по реду Манифестацију „Стари Лала“ у суботу и недељу, 25. и 26. јуна у центру Ковина  на Тргу. Оба дана улице Старог Лале биле су отворене за посетиоце од 10.00 до 22.00 часа. Као и ранијих година били су позвани као и увек до сада, сви којима су Банат, стари занати  и обичаји у срцу!

Све је почело у суботу, 25. јуна, традиционално од 10 часова отварањем продајно- изложбених штандова, мини сајмом пољопривредних машина и олд тајмера, ликовном колонијом на тераси Центра за културу. Од 11 часова почело је такмичење у кувању рибље чорбе у Улици Лазе Костића и први пут је било организовано топљење чварака на традиционални начин – уз поделу посетиоцима и дегустацију у 16 сати.

Локална непогода, која је захватила Ковин је утицала на изостанак планираног  свечаног отварања манифестације „Стари Лала 2022“.

Цео културно-уметнички програм је пребачен у позоришну салу  Центра за културу и прво су наступали победници овогодишњег фестивала „Клинци певају хитове“, затимје уследио једносатни програм малишана ПУ „Наша радост“, а затим и програм оркестра хармоника.

 Због лоших временских прилика и обилних падавина, изостао је традиционални дефиле културно-уметничких друштава тако да су фолклорни ансанбли Друштва „Бећарац“ Баваниште и КУД „Младост“ Ковин наступили пре концерта АКУД „Жикица Јовановић Шпанац“ из Београда .У недељу, у вечерњем програму наступили су КУД „Паја Маргановић“ Делиблато, КУД „Гај“, а затим је уследио концерт АКУД „Иво Лола Рибар“  из Београда.

Продајно-изложбени штандови и у недељу су били отворени до 22 сата.  Уз велики број излагача, учествовале су жене- чланице Удружења и Актива из општине Ковин: Прве МЗ Ковин,  Вредне руке жена Ковина, Велико храбро срце из Малог Баваништа, Дуга из Баваништа, Гај из Гаја, које су као и предходних година освојиле награде због своје разноврсне гастрономске понуде и умешности прављења банатских крофни и осталих традиционалних специјалитета и посластица.

На овогодишњој манифестацији су учествовали и Црвени крст Ковин, ДВД Ковин и многа друга удружења и грађани.

Као и предходних година манифестација затворена ватрометом и традиционалним колом које су заиграли посетиоци заједно са члановима фолклорних ансамбала.


 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.