Међународни дан Дунава


29. јуна се обележава Међународни дан Дунава. 

Дунав је једна од најлепших река на свету, најдужа у Европи после Волге и тече кроз 10 земаља као и кроз нашу земљу. Представља један од најзначајнијих транспортних коридора. Свих 14 подунавских земаља које су потписале Међународну конвенцију о заштити Дунава, прослављају овај дан.

Поред општине Ковин, Дунав протиче дужином од 46км и годинама уназад се овај дан обележавао разним манифестацијама, али ове године Туристичка организација општине Ковин је у периоду од 19-24. јуна организовала промотивне-бесплатне вожње шајком за све заинтересоване суграђане, од ковинског Дунавца до Смeдеревске тврђаве и назад. Интересовање је било велико, али сви они који нису успели да резервишу и шајком заплове Дунавом, ускоро ће моћи то и да реализују, чим општинско Веће усвоји Ценовник о закупу пловила.

Како бисмо у правом смислу те речи, достојно реке Дунав, обележили њен дан, угостили смо наше сараднике из Туристичке организације Војводине и по веома топлом времену уживали у пловидби Дунавом, до Тврђаве у Смедереву и на овај начин били у прилици да ово древно историјско утврђење видимо са реке.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.