Јавни позив - Конкурс за избор сувенира Ковина

Јавни позив - Конкурс за избор сувенира Ковина


pdficon
Преузми  комплетан текст Јавног позива


 

У циљу промоције, побољшања понуде и квалитета сувенира, Туристичка организација општине Ковин је објавила Јавни позив за учешће на Конкурсу за избор сувенира Ковина. Конкурс је отворен за сва заинтересована правна и физичка лица до 26.октобра 2020.године, до 12 часова. Додела награда и изложба свих пристиглих сувенира биће одржана у Ковину, 31.октобра 2020.године.

Туристички сувенир представља производ намењен туристичкој промоцији, мора поседовати елементе препознатљивости локалне средине и бити одраз традиције, културне, историјске и материјалне баштине Ковина, треба да задовољи уметничке и производне стандарде, који ће ценом бити прихватљиви у продаји на слободном тржишту. За израду се не могу користити неразградиви већ искључиво еколошки прихватљиви материјали. Прехрамбени сувенири, производи припремљени на традиционалан начин, карактеристични за гастрономско наслеђе поднебља општине Ковин.

При избору ће се вредновати: квалитет укупног концепта, препознатљивост општине Ковин, традицијско наслеђе, вредност и оригиналност, рационалност и реалност решења, практичност и могућа примењивост у свакодневној употреби, као и економска приступачност производа.

Конкурсну комисију сачињавају стручна лица из области туризма, уметности, етнологије и дизајна, који ће одлучити који је сувенир најбољи у три категорије: традиционални сувенир, уметнички сувенир и гастрономски сувенир (прехрамбени сувенир - јестиви или декоративни производ).

Укупан фонд за награде је 15.000 динара, од тога по 5.000 динара за најбољи рад из сваке категорије.
Награђени сувенири стичу право за доделу обележја квалитета „Сувенир Ковина 2020“ и намењени су за продају у објектима Туристичке организације Ковин . Остали сувенири који уђу у најужи избор на основу вредновања комисије, могу се продавати у Туристичкој организацији општине Ковин, под условима који ће бити регулисани посебним уговором.

Сви заинтересовани аутори и произвођачи сувенира, евентуална питања и додатне информације могу затражити писменим путем на е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., са назнаком „Конкурс за сувенир Ковина“.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.