Одмор на војвођански начин - Ковин

Одмор на војвођански начин - Ковин


10 АТРАКЦИЈА У КОВИНУ И ОКОЛИНИ КОЈЕ НЕ СМЕТЕ ПРОПУСТИТИ

Варошица смештена на југу Баната.

Да би што боље разумели и отворили се према различитим културама и националностима, упознали богату историју и обичаје других, уз жељу да пробате спефичне гастрономске укусе, боравили на свежем ваздуху, онда сте на правом месту, дакле у Ковину. Ако вам се у овој вароши понуди бицикло као превозно средство немојте га одбити. Бицикл је симбол Ковина и локални мештани имају развијену културу педалања на омиљеном двоточкашу.

Ковин и истоимена општина се простиру уз реку Дунав. Удаљен од Београда 50 км, Панчево је на 30 км а Смедерево 11 км. Ковин се наслања и на општине Вршац, Бела Црква и Алибунар. Територија ковинске општине је добро повезана мрежом регионалних и локалних путева.

Пошто Дунав тече кроз општину Ковин, а ви сте риболовац (пецарош), љубитељ сте камповања, логоровања или пак само желите да се освежите у Дунаву доживећете прави мали рај на Жарковачкој, Стојковој или Жилавој ади. На овим локацијама можете кроз вожњу чамцем уживати и у фото сафарију, посматрању птица. Да би опуштање било потпуно, како би вам сва чула уживала на свежем ваздуху посетите Скореновац. Локални, љубазни мештани овог села ће се потрудити да вас удобно ушушкају у своје домаћинство, упознају са обичајима мађара, научићете и да припремате традиционалну храну. Манифестација “Дани мађарске кухиње” је постала традиционална и одлично посећена.

Па да кренемо редом…

1. Улица кишобрана

2.Макета Дунава

3.Стари Град – Цонтра Маргум

4. Галерија старих фотографија Ковина

5.Специјални резерват природе “Краљевац”

6.Манастир у Баваништу

7.Рекреативни центар “Чардак”

8.Скореновац

9.Мост Марије Терезије

10. Салаш “Код мог Ђоке”

више о томе на: www.vojvodina.travel


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.