Представљање наше општине у емисији "Прело у нашем сокаку"

Представљање наше општине у емисији "Прело у нашем сокаку"


У недељу 10. новембра 2019. године од 11 до 14 сати у емисији "Прело у нашем сокаку" на Хепи телевизији, водитељи Јелена и Урош угостили су представнике наше општине Ковин.
Ратко Мосуровић, помоћник председнице општине Ковин Сање Петровић је укратко изнео само део информација о текућим инфраструктурним улагањима и инвестицијама попут отварања објеката Установе за спорт, зграде Хитне медицинске помоћи, скорашњег отварања вртића у Другој месној заједници у Ковину, отварање обилазнице око Баваништа и завршетак радова на путу Ковин-Делиблато, који ће се ускоро отворити.
КУД "Паја Маргановић" из Делиблата је наступом банатских, влашких и румунских игара показало зашто су добитници бројних признања и награда у региону.
Милица Николић је извођењем етно песме најавила предстојећи Етно фестивал који ће се одржати у Кавадарцима у Северној Македонији, који је унапред договорио директор Центра за културу Ковин, Миливој Грчић.
Милан Живковић, као стручни сарадник Центра за културу и мајстор фотографије, представио је бројне изложбе и најавио књигу под називом "Зима" која садржи фотографије различитих делова Ковина у зимском периоду.
Неда Николић је маестралним извођењем на фрули извела Чукаричко коло и показала зашто је јединствена.
Стефан Шемлал, члан Карате клуба "Раднички " из Ковина, освајач златне и бронзане медаље са Европских првенстава, представио је књигу о протеклих 50 година карате спорта у Ковину. 
Ференц Суњог из Скореновца је сликама представио правац наивне уметности и најавио отварање етно куће коју ће осликати препознатљивим мотивима нашег краја.
Бојан Војнов је представио Манифестацију "У смирај дана", која предтавља еколошко-рекреативну манифестацију у циљу представљања природне, културолошке и етнолошке лепоте Западног дела Делиблатске Пешчаре.
Удружења жена "Вредне руке жена Ковина" из Ковина и "Велико храбро срце" из Малог Баваништа су као и увек на најбољи могући начин представиле нашу гастрономску понуду Баната, као и старе занате које чувају од заборава. 
Дивна Кирилов директорка ТОО Ковин је поменула најинтересантније туристичке локације у Ковину које заинтересвани посетиоци треба да обиђу, где могу да се сместе ако желе да остану више дана, као и најзначајније манифестације које се одржавају током целе године. 
У емисији су били приказани и раније снимљени прилози у вези са СРП "Краљевац " у Делиблату, Макетом тока Дунава и Галеријом старих фотографија Петра Цундера.
 

© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.