Дани Војводине у Београду

Дани Војводине у Београду


15. и 16. октобра 2019. године организовани су Дани Војводине у Београду, седми пут по реду. Туристичка организација Војводине је у центар престонице на Скадарлију пренела аутентични дух специфичних војвођанских укуса.

Топили су се чварци, пржиле свеже кобасице које се по традицији праве на свињокољима широм наше равне Војводине.

Као и предходних година, ТОО Ковин је узела учешће на овој манифестацији. Наш штанд је изазвао велико интересовање јер су  чланице Удружења "Вредне руке жена Ковина" показале своје умеће и велику пажњу посетилаца привукле разноврсним ручно прављеним сланим и слатким домаћим производима. Било је ту свега, од погачица са чварцима, орасница, салчића до штрудли са маком и рогачем.

Првог дана манифестације, у башти ресторана "Велика Скадарлија", крчкала се и рибља чорба у котлићима, у коме су учешће у такмичарском делу узеле новинарске екипе, представници штампаних гласила и специјализованих портала. Након одлуке стручног жирија, гости и учесници су уживали у кулинарском умећу новинара уз вино и звуке тамбурица. Најуспешнија је била екипа Студија Б.

Другог дана манифестације одржан је панел "Ризница укуса Војводине".

Овогодишњи дани Војводине у Београду су одржани по изузетно сунчаном времену и на тренутак је у центар Београда премештен дух традиционалног живота на салашима, мало модернизован али и даље као најважнији војвођански адут - изузетна гастро понуда. Много укусне хране и вина на једном месту омогућили су то да се Београђанима и осталим многобројним туристима прикаже туристички потенцијал који Војводина поседује.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.