Интернационални карневал у Панчеву

Интернационални карневал у Панчеву


21. и 22. јуна 2019. године одржан је Интернационални карневал у Панчеву, који представља различите културе и карневалске традиције из целог света. Одржава се у организацији "Пријатељи Панчева" од 2003. године и под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација републике Србије, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам АП Војводине и Града Панчева.

Налази се на карневалској мапи света, а први је члан Федерациј Европских карневалских градова (FECC) из Србије. од 2004-те године. Карневалске свечаности у Панчеву свечано започињу предајом кључева града градоначелника у руке маестра карневала, што симболично значи да тих дана владају карневалисти, добро расположење и пријатељство. У завршници, карневалска поворка пролази кроз центар града са великим бројем учесника из 15-так земаља и завршава се ватрометом. 

У карневалској поворци учествовала је и новооснована дечја група "Мажорет" из Ковина.

Програми се одржавају на 10 локација у граду. Једна од интересантнијих локација је Улица традиције, која представља Сајам традиционалне хране, пића и рукотворина. 

На позив директорке Интернационалног панчевачког карневала Зоране Владу, свечаном пријему, завршној карневалској поворци и ватромету присуствовала је директорка ТОО Ковин Дивна Кирилов, а Туристичку понуду општине Ковин су својим производима и ручним радовима представиле чланице Удружења " Велико храбро срце" из Малог Баваништа , "Вредне руке жена Ковина" из Ковина и Недељка Чакмак.

На поменутом штанду, поделом флајера и брошура презентовани су туристички потенцијали, календар манифестација и смештајни капацитети наше општине.


 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.