Манифестацијa “Ковинска регата 2024“ - информације и пријава

Манифестацијa “Ковинска регата 2024“ - информације и пријава


Туристичка организација општине Ковин у периоду од 27.07- 05.08.2024. год. организује Манифестацију “Ковинска регата 2024 “, по први пут.

kovinska regata1a logo 2

У планираној пловидби учествоваће до 25 мањих наутичких пловила, који би пловили ван пловног пута и не би угрожавали пловидбу великих састава. По мапи “Ковинске регате 2024” пловило би се реком Дунав у низводној пловидби, Каналом Дунав- Тиса- Дунав, па узводно/низводно при повратку реком Дунав.

Mapa Kovinska regata 2024

Током 10 дана пловидбе такорећи банатском регатом јер креће 27.07. из ковинског Дунавца, пристаје у Старој Паланци, Влајковцу, Јаношику, Ботошу и Зрењанину (где ће остати два дана и промовисати  Шајку- реплику пловила из 18.века) и назад истом рутом, са планираним повратком у ковински Дунавац 05.08.2024.год. На челу регате пловиће Командни брод а на зачељу регате, пловиће Шајка.

Самим тим “Ковинска регата 2024” се организује у сарадњи са суседним банатским општинама: Бела Црква, Вршац, Алибунар и Зрењанин. Учесници регате ће бити у прилици да  обиђу и упознају природне лепоте и остале садржаје у овим општинама, јер ће бити организоване различите активности.

Дунав је река, веома значајна за наше поднебље и овом регатом желимо да представимо чари пловидбе овом рутом и негујемо и чувамо нашу реку и канал ДТД.  Пловидбу ћемо искористити и за очување природе јер ћемо сакупљањем рециклажног материјала, утицати на подизање еколошке свести и тиме још више уживати у чарима које нам пружа равница Војводине, кроз коју Дунав протиче. Рециклажна амбалажа ће бити предата Рециклажном центру РП Жегарац у Ковину.

Сви заинтересовани могу преузети образац за пријаву, на линку.

 docx iconПРЕУЗМИ ПРИЈАВУ ЗА УЧЕШЋЕ
"Ковинска регата 2024"


Ruta Kovinske regate 2024 dodatak

Преузми Руту "Ковинске регате"

 


ОДЛУКА О ОБАВЕЗНИМ ПРАВИЛИМА "КОВИНСКЕ РЕГАТЕ"

pdf

Преузми Одлуку


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.