"Дани ћирилице Баваниште" - свечана додела награде


18. маја 2024. Удружење "Дани ћирилице Баваниште" је организовало свечану доделу награда и признања са овогодишњег конкурса, на тему ЗАВИЧАЈ.

Скуп гостију и изложба награђених радова организована је у холу ОШ "Бора Радић" Баваниште од 11-12 сати а додела диплома и награда од 12:15 сати у сали биоскопа у Баваништу.

Генерални спонзори и покровитељи манифестације  су Општина Ковин и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Велики пријатељи , без којих такође не би могло, су Вукова задужбина, КУД „Аца Обрадовић“, школа „Бора Радић“ у Баваништу, МЗ Баваниште, Удружење пензионера. Огроман посао обавља библиотека „Вук Караџић“ Ковин – огранак „Теофило Димић“ у Баваништу, где се врши пријем радова, нумерисање и разврставање по категоријама, а за награђене и похваљене учеснике припремају се дипломе, похвале и књиге.

На овогодишњи 23. конкурс „Дани ћирилице Баваниште“ чија је тема била ЗАВИЧАЈ, стигло је 4.127 радова: литерарних 504, илустрација 447, иницијала и калиграфских преписа 2.914, везених радова 147 и лутака 115.

На самој додели признања одазвало се много деце из Србије са својим менторима и наставницима. Награду су добили и корисници Установе Дневног боравка "Ласта" из Ковина за групни рад.

Цветним аранжманима простор испред улаза у салу, декорисали су ученици ССШ " Васа Пелагић" Вртларског смера.

Богату и разноврсну гастрономску понуду припремио је Актив жена Прве МЗ Ковин, како би се деца послужила  банатским сланишима и слаткишима.

За изузетну организацију манифестације свакако су најзаслужније Председница Удружења "Дани ћирилице Баваниште", Нада Сапунџија и Милица Живковић.


 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.