Туристичка организација општине Ковин на 45. Међународном сајму туризма у Београду

Туристичка организација општине Ковин на 45. Међународном сајму туризма у Београду


Током 45. Међународног сајма туризма у Београду, одржаног у термину од 22-25.02.2024.године, Туристичка организација општине Ковин се представила посебно припремљеним наступом како би привукли пажњу туриста жељних одмора и релаксације на реци.

Ове године посебан акценат је стављен на промоцију ковинских шајки, као и планиране нове летње манифестације "Ковинска регата 2024."

Првог дана сајма, Иван Радић, љубитељ историје (нарочито из периода Банатске војне границе, тачније 18.века, када су се шајке користиле), организована је презентација и њихова промоција која је била добро посећена.

Између осталог, планирани су излети шајкама до Ковинске аде и Смедеревске тврђаве.

 

Нова манифестација "Ковинска регата 2024" би запловила током лета  из Дунавца и у 10 дана обишла места која се налазе уз канал Дунав- Тиса- Дунав до Зрењанина и назад.

 
Наш штанд на сајму привукао је велику пажњу посетилаца, посебно захваљујући макетама шајки које визуелно подсећају на ковинске шајке. Укупно је било изложено 3 мање и 1 већа шајка. Сви су желели да се фотографишу са њима и поделе фотографије на друштвеним мрежама.

Наша присутност на сајму била је изузетно успешна, што је потврдила велика посећеност нашег штанда и бројни гости којима захваљујемо.

Општина Ковин, која једина има два Специјална резервата природе: Делиблатску Пешчару и Краљевац, постала је препознатљива као дестинација која нуди разноврсне садржаје за све генерације посетилаца, љубиитеља природе и добре банатске кухиње.

Међународни сајам туризма у Београду пружио нам је идеалну прилику да презентујемо Ковин на најбољи могући начин и да допремо до што већег броја потенцијалних туриста. Надамо се да ће овај сајамски наступ допринети даљем развоју туризма у општини Ковин и привући још више посетилаца у нашу прелепу равницу.

Туристичка организација општине Ковин je oве године на сајму учествовала на заједничком штанду са ТО Бела Црква.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.