КОНКУРС ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ 2024 - ЗАВИЧАЈ

КОНКУРС ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ 2024 - ЗАВИЧАЈ


Удружење „Дани ћирилице Баваниште“ под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије расписује К О Н К У Р С  намењен ученицима основних школа из следећих области:

  1. Литерарни рад на тему ЗАВИЧАЈ;
  2. Илустрација народне песме или приче;
  3. Калиграфски препис песме или прозног текста  на тему ЗАВИЧАЈ ;
  4. Иницијал (украшено прво слово имена учесника);
  5. Вез (величине марамице)
  6. Израда лутке у ношњи из бакиног родног краја.

Напомене:

-Литерарни рад не треба да буде дужи од једне куцане стране. Илустрација, калиграфски текст и иницијал, у зависности од узраста учесника, могу да буду величине у распону од 20x20 до 50x70 цм. Калиграфски текст треба да садржи од 10 до 30 речи.

-Илустрација, калиграфски текст и иницијал могу да се изводе у свим дводимензионалним техникама, укључујући  и вез.

-Лутку висине до 30 цм треба направити од природног материјала и обући је у ношњу из бакиног родног краја, уз обавезну назнаку који је то крај.

-Податке: име ученика, разред, назив школе, адреса школе, телефон и мејл школе, треба написати на полеђини рада. Обавезно навести име наставника-ментора. На лутке и везене радове потребно је да се зашије комадић картона и на њему напишу тражени подаци.

-Средњошколци и одрасле особе могу да учествују ван конкуренције.

-Радови израђени од непостојаних материјала неће бити оцењени.

-Радови се не враћају.

-Моле се учитељи, вероучитељи, наставници, професори и родитељи да помогну заинтересованим ученицима, а да најбоље радове  на  адресу „Дани ћирилице Баваниште“, Трг Зорана Ђурђева 4, 26222 Баваниште  доставе  до   20. априла 2024. године.

-Резултати Конкурса биће објављени на сајту www.danicirilice.org.rs  до 10. маја 2024. године.

Стручни жири прогласиће ће три најбоља рада за сваки узраст, а њихови аутори ће добити дипломе и награде. Награде и захвалнице добиће и најуспешнији учесници ван конкуренције. Сви учесници из расејања добиће признање ЧУВАР СРПСТВА.

Организатор ће наградити и најуспешнијег наставника и прогласити најуспешнију школу.

Додела награда предвиђена је за 18. мај 2024. године, а за ученике и менторе из дијаспоре крајем јула или почетком августа 2024.године.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.