Најава: Сајaм стваралаштва сеоских жена у Војводини


Општина Алибунар је домаћин 14. по реду Сајма стваралштва сеоских жена у Војводини. Најбројнија манифестација, оваквог карактера. у региону, одржаће се у суботу 23. септембра на познатом излетишту „Девојачки бунар“ од 11 до 17 часова.

Више од 200 удружења жена презентоваће наслеђе својих предака али и примену традиционалних заната у савременим модерним токовима стваралаштва.Манифестација је изложбено-такмичарског карактера уз богат пратећи културно-уметнички програм.

Шест Удружења жена и Актива жена из наше општине ће учествовати 23.09.2023. на Сајму стваралаштва сеоских жена у Војводини који је организован од стране Завода за заштиту родне равноправности Нови Сад и општине Алибунар.

Посетиоци ће имати прилику да купе производе из домаће радиности, пре свега рукотворине, вез, тканице, сувенире, али и да пробају традиционалну војвођанску храну припремљену по старинским рецептима.

Бираће се најукуснији и најлепши слаткиш направљен по традиционалној рецептури. Они који то буду желели моћи ће да се такмиче у брзом везу. Традиционално биће награђен најлепши штанд. Удружења жена ће кроз интерактивну радионицу -Бити предузетница није лако, маркетинг не зна свако, исказати своју креативност како да пласирају производ и продају га у задатом року.

ссж140


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.