XII Гајачки котлић


Гај је протекле суботе, на Преображење, мирисао на најбољу рибљу чорбу, али и на најлепше ђаконије банатске кухиње...  Гај је посетило око 2.500 људи – што учесника, што гостију 12. по реду „Гајачког котлића“, такмичења у припремању рибље чорбе, најмасовније  манифестације тог типа у региону.

Такмичило се око 170 кувара-такмичара. Према мишљењу овогодишњег жирија, као најбоља чорба издвојила се она коју је припремио Душан Гавриловић Гавра из Панчева. И друго место је припало Панчевцу, Браниславу Јовановићу Брани, док је „бронзу“ освојила једина дама међу победницима, Славица Бошков из Баваништа. Четврти је био Зоран Цвејић из Дрмна, док је пето место припало Дамиру Филиповићу из Гаја.

Организатори су се побринули да док траје кување чорбе, посетиоци манифестације уживају у програму на отвореној сцени на којој се представило шест КУД-ова: домаћини из Гаја, затим из Ковина, Делиблата, Мраморка, Баваништа и Сакула. Такође, домаћице и удружења жена са територије ковинске општине представиле су и понудиле на штандовима најлепше укусе банатске кухиње, ручне радове и сувенире.

у Дому културе Гај организована је изложба слика Розалије Суњог која ке била веома посећена. 

Након проглашења победника, сви су уживали у звуцима рока уз наступ бенда Београдски трибјут Бијело дугме.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.