Најава: Фрушкогорска винска шетња „Fruška Walk &Wine 2023"

Најава: Фрушкогорска винска шетња „Fruška Walk &Wine 2023"


 Туристичка организација Војводине (ТОВ) организоваће у недељу 27.  августа Фрушкогорску винску шетњу "Fruška Walk&Wine 2023”, током које ће, на кружној пешачкој рути дугој 7,6 километара, винољупци имати прилику да дегустирају врхунска вина фрушкогорских винара на четири дегустациона пункта као и да уживају у укусима локалних специјалитета.

Инспиративна шетња кроз фрушкогорске винограде креће у недељу 27. августа са Рибарског трга у Иригу, а туре се, почев од 10 часова, организују на сваких пола сата.

Шетаче, винопије на старту дочекује Welcome desk на коме ће преузимати стартни пакет са чашом за дегустацију вина и торбицом, мапом руте, освежењем и поклон сувениром.

Планиране су шетње у групама од 50 посетилаца са водичем, а полазак је на сваких 30 минута.

Шетајући стазом фрушкогорске винске шетње, посетиоци ће проћи поред урбаног дела Ирига, живописног сремачког насеља, манастира Ново Хопово, иришких винограда, фрушкогорских салаша, природног извора из доба Марије Терезије, а вратиће се на Рибарски трг кроз порту цркве Светог Николе.

Након шетње, на почетној - а уједно и крајњој тачки – иришком Рибарском тргу, посетиоци ће „из прве руке“ моћи да изаберу и купе аутентична локална вина која су током хедонситичке шетње дегустирали на четири пункта. 

Организатор догађаја је Туристичка организација Војводине, уз подршку Покрајинске владе, Министарства  туризма и омладине, Општине Ириг, Удружења произвођача грожђа и вина са ознаком географског порекла „Срем – Фрушка гора", Гаранцијског фонда АП Војводине и Развојног фонда Војводине.

Резервације и продаја ваучера за учеснике прве фрушкогорске винске шетње, вршиће се преко прве домаће дигиталне туристичке платформе Visit-Serbia.online. Манифестација "Fruška Walk&Wine 2023" доприноси  очувању животне средине у најстаријем националном парку у Србији – шетњом и са дигиталним ваучерима смањује се карбонски отисак, помажући притом развоју глобалне еколошке свести и одрживог туризма у Србији.

Заинтересовани љубитељи вина и Фрушке горе, могу да изврше онлајн куповину дигиталних ваучера путем следећег линка.

Туристичка организација Војводине

v1 9 16 [1080x1920px]

v2 9 16 [1080x1920px]


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.