Манифестација „Удицом против дроге“ и Општинско првенство у риболову за децу школског узраста


На ковинској Шљункари је 10.05. 2023. године одржано Општинско првенство у спортском риболову за ученике основних школа, а уједно и традиционална манифестација „Удицом против дроге“ у организацији УСР "Дунавац 2020" Ковин.

Учествовале су екипе из девет школа са територије општине Ковин, са по три такмичара у екипи.

У екипној конкуренцији, прво место освојили су спортски риболовци из ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин, друго место припало је екипи ОШ „Миша Стојковић“ из Гаја, а треће место заузела је екипа ОШ „Ђура Јакшић“ из Ковина.

Појединачно, најбољи је био Данијел Стојановић из ОШ „Миша Стојковић“, други је био Огњен Комарица из ОШ „Десанке Максимовић“ из Ковина, а трећи Никола Думитру, ученик ОШ „Предраг Кожић“ из Дубовца.

Сви такмичари су добили по један штап за пецање и по килограм хране за рибу, а најбоље пласирани, поред медаља и диплома, добили су и кофе за спортски риболов.

Такмичење је организовано у сарадњи са Спортским савезом општине Ковин, „Установом за спорт“ Ковин, Црвеним крстом Ковин, Туристичком организацијом општине Ковин, Спортским риболовачким савезом Војводине и једним од најбољих спортских риболоваца у Србији Гораном Радовићем.        

Након такмичарског дела у спортском пецању, волонтери Црвеног kрста Ковин одржали су предавање на тему „Превенције болести зависности“.


 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.