Туристичка организација општине Ковин на 44. Међународном сајму туризма у Београду


Завршен је 44. Међународни сајам туризма у Београду, под слоганом „Кад је одмор није тешко“, који се одрźавао од 23. до 26. фебруара 2023. године у Хали 4.

 Представило се око 350 излагача из 33 државе, међу којима и 8 нових држава са афричког континента. Земља партнер 44. Сајма туризма  била је Народна Република Кина, са којом Србија има изванредне партнерске односе у многим областима привреде, а овогодишњи сајам био је прилика, да се уз помоћ и подршку Министарства за туризам и омладину Србије, унапреди туристичка размена. Сајам је попут самог туризма прилагођен туристичким приликама и пословној клими и потражњи, како би задовољио жеље људи за путовањима и трагање посетилаца за неком другом врстом изазова и другачије врсте одмора.

Зато се ове године Туристичка организација општине Ковин, представила на заједничком штанду ТО Војводине са још 15 ЛТО и представила је посетиоцима у директном разговору, како то изгледа запловити Дунавом у пловилу, које верно подсећа на шајку, дрвеном, брзом и окретном пловилу из периода 17. века... као два СРП: "Делиблатску Пешцару" и "Краљевац".

Посетиоцима је најпознатија свакако  Делиблатска Пешчара али обзиром да смо од Београда удаљени око 50 км, показали су велико интересовање и за нашу осталу туристичку понуду.

Уз разноврсне брошуре ТОО Ковин је представила и део гастрономске понуде наше општине... домаће погачице са чварцима, погачице са сиром и наравно слатко: штрудлу са маком и сувим грожђем, шам-ролне, пуслице, беле штанглице са орасима... укус је препознатљив јер домаће је домаће.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.