Прослава Међународног дана волонтера


У Хотелу „ 88 ROOMS“ у Београду, 5. децембра 2022-е године организована је прослава поводом Међународног дана волонтера. Након уводног обраћања Снежане Клашња, саветнице министра у Министарству туризма и омладине, присутне је поздравила и Драгана Ранђеловић, председница УО  „Млади истраживачи Србије“.

Након представљања резултата пројекта “Национални програм волонтирања младих- Млади су закон“, са освртом на 2022-у годину као и представљање 12 најбољих волонтерских пројеката „Шта нам тешко“, представљена су 3 најбоља волонтерска кампа у 2022-ој години и уручења награда најбољима. Волонтерски камп „Приче са језера“ које организује УСР „Делиблатско језеро“ из Делиблата је добитник награде један од три најбоља волонтерска кампа у Србији.

УСР „Делиблатско језеро“ од 2015-те године организују волонтерске кампове и увек су имали велику посећеност младих из различитих делова Европе и Света. Овогодишњи камп волонтера организовали су у периоду од 18.09.-25.09. уз присуство 2 волонтера из Италије и 4 волонтера и 2 камп лидера из Србије. Радили су на уклањању смећа и инванзивних алохтоних врста дрвета, уређењу пешачке стазе поред језера Краљевац и постављању 6 инфо табли на тој стази.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.