13. Сајaм стваралаштва сеоских жена у Војводини

13. Сајaм стваралаштва сеоских жена у Војводини


Са територије општине Ковин 22. октобра је шест удружења и актива представило своје стваралаштво на 13. Сајму стваралаштва сеоских жена Војводине у Сомбору.

Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини организује се поводом обележавања 15. октобра, Међународног дана сеоских жена, када се широм света указује на улогу и значајан допринос сеоских жена унапређењу пољопривреде и руралног развоја.

Сајам су отворили градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић и директорка Покрајинског завода за равноправност полова, Станислава Малић Гостовић.

 Удружења и активи с територије Општине Ковин имали су прилику да на овом сајму Сомборцима и осталим гостима Сомбора прикажу домаће прехрамбене производе, колаче, зимницу, пите, али и ручне радове са карактеристичним традиционалним везовима, ношње, као и остале производе домаће радиности.

На различито украшеним штандовима своје радове и производе, изложиле су "Вредне руке жена Ковина", "Актив жена Прве Месне заједнице Ковин", Удружење „Варочка“ Скореновац, Удружење „Дуга“ Баваниште (које су учествовале по 13-и пут), Удружење „Велико храбро срце“ Мало Баваниште и Удружење жена „Гај“ из Гаја.

Сајму су присуствовале и Виолета Оцокољић, одборница у скупштинском сазиву и Дивна Кирилов, директорка Туристичке организације општине Ковин.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.