XII Туристички форум Србије


Обележавајући Светски дан туризма, 27. Септембра  2022, Туристичка организација Србије је у Врањачкој Бањи одржала XII Туристички форум Србије од 26-28.09.2022. Форум је окупио велики број представника локалних туристичких организација из целе Србије које су имале прилику да слушају и учествују у предавањима реномираних стручњака на три теме

- „Трендови након пандемије SARS-CoV2 вируса у индустрији туризма и одговор туристичких дестинација на настале промене: успешна прича Петра, Јордан“
-  „Управљање процесом припреме пројеката на локалном, регионалном и националном нивоу, примери и пројектне идеје“
- „Значај интегралног планирања развоја туризма на нивоу дестинација. Програм развоја, план промотивних активности.“

Свечано отварање Туристичког форума уприличено је у великој сали хотела Тонати у Врњачкој Бањи уз присуство великог броја гостију и медија. Том приликом су се присутнима обратили Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије, Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања и путем видео линка Луиш Араужо, председник Европске туристичке комисије и председник НТО Португала.

На отварању форума Марија Лабовић је пожелела Срећан светски дан туризма и добродошлицу гостима истичући значај опоравка српског туризма након две године тешког периода, уједно напомињући да почиње период када се нећемо више освртати уназад већ ићи унапред, пратећи модерне трендове, улагати у људе и вредно радити како би резулати туризма у Србији били још успешнији. Том приликом је истакла едукативне радионице током трајања Туристичког форума и најавила још 9 радионица до краја године за запослене у туристичкој привреди.

Као и предходних година и ове године је директорка Туристичке организације општине Ковин учествовала на поменутом догађају.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.