Гостовање КУД „Младост" у Румунији


Током протеклог викенда  3 - 4. септембра текуће године, фолклорни ансамбл КУД „Младост“ из Ковина који предводи Данијела Миљковић, учествовао је на „Фестивалу жетве и затварању Гиорок ЛЕТ Феста 2022“, у насељу Гиорок на удаљености око 22 км од Арада у Румунији. То је насеље и општина  које се налази у контактној зони планине Заранд и Арадске висоравни, на каналу Матца и простире на око 4890 хектара. Састоји се од три села: Цувин (Арадкови), Гиорок и Минис (Менес) и веома познато као регион где се простиру виногради и производи вино.

Поред делегације из Ковина, као представника наше земље, присуствовала је и делегација  из Гиједа - Мађарске.

Пре наступа, присутнима се на румунском језику обратила директорка Туристичке организације општине Ковин, Дивна Кирилов и домаћинима пренела поздраве од представника локалне самоуправе и председнице Општине Ковин, Сање Петровић.

Деца су одиграла Влашке игре из Црноречја и игре из околине Радујевца и публику подигли на ноге, која их је наградила громогласним аплаузима. Извели су маестралан наступ, трупкајући ногама уз музичку пратњу оркестра из Банатског Новог Села који води Марчел Тодоров.

Након вечере деца су наставила да играју и веселим расположењем привукли многе посетиоце да им се прикључе, па су научили кораке наших кореографија мештане и госте делегације из Мађарске.

Сутрадан, домаћини на челу са председником општине Попи Мородан Корнелиу повели су нас у обилазак Музеја трамваја и имали прилику да се возе у вагону на струју и обиђу потпуно реновирану основну школу, опремљену по Европским стандардима.

Захваљујемо се домаћину Виорел Цифану.


 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.