Ковинска слава 2022.


25. јула 2022. године у Галерији Центра за културу Ковин резањем славског колача, отпочео је свечарски програм посвећен обележавању славе Ковина, Сабора светог архангела Гаврила.

Свети чин резања колача обавили су свештеници парохије ковинског Храма Сабора светих архангела Гаврила и Михајла и Светог Стефана Дечанског у присуству чланова савета Прве и Друге МЗ Ковин, представника организација, удружења, локалне самоуправе и грађана. У име домаћина славе, присутне је посебним обраћањем поздравио заменик председника Савета Прве МЗ Ковин, Драгослав Мирковић.

У наставку програма  за добру атмосферу су се побринули МД "Ковински Бећари" и КУД „Младост“ Ковин који су песмом и игром увеличали свечарско расположење присутних.

У пешачкој зони у центру Ковина, уз подршку Општег удружења предузетника, током 26. јула су били постављени продајни штандови, те су суграђани са својим гостима могли да их обиђу и купе по неки сувенир или неке од производа Удружења „Вредне руке жена Ковина“ које су представиле разноврсну понуду гастрономских производа  и ручних радова.

Центар за Културу Ковин и Туристичка организација општине Ковин организовала су од 10 до 20 часова акцију „Портрет Ковина“, где су посетиоци били у прилици да се први пут на овакав начин фотографишу, одмах добију свој примерак слике, при чему су све фотографије приказиване на билборду. Фотографије ће наћи своје место и на изложби која ће након тога бити у Архиву фотографије под називом „Ковинска слава 2022“. За ову идеју највеће заслуге свакако има мајстор фотографије Милан Живковић, као и професор фотографије Немања Живковић и Мина Петровић, студент фотографије, који су учествовали у реализацији ове интересантне акције која је наишла на одушевљење грађана Ковина.

26.07.2022. у оквиру музичког програма од 20:30 сати организован је рок концерт где су се представили Неша Твинс и група „Кербер“ и уз многобројне хитове атмосферу подигли на висок ниво. Овај концерт је био увод у Ковинско културно лето у оквиру којег ће се сваког викенда до краја августа представити различити музички правци и програми за свачији укус.

Овог викенда у суботу и недељу одржаће се 4. манифестација по реду „Нек звоне тамбуре“ где ће своје музичко умеће представити тамбурашки ансамбли.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.