6. Међунационална смотра фолклора "Крени у коло"


11. јуна на Тргу испед Задружног Дома у Делиблату, поводом обележавања сеоске славе- празника Свете Тројице, КУД "Паја Маргановић" из Делиблата је организовао 6. Међунационалну смотру фолклора "Крени у коло" са почетком у 19 сати. Поред фолклораша, ова смотра окупила је и децу која су остварила неке запажене резултате на школским такмичењима рецитатора и дечјем музичком фестивалу, као увод у прославу тродневне прославе славе "Духови", насељеног места Делиблато.

Домаћини смотре "Крени у  коло" КУД "Паја Маргановић" су угостили пре свега своје пријатеље са којима успешно сарађују дуги низ година и међусобно учествују на оваквим догађајима.

Смотру фолклора је отворио „Здравицом о житу“ члан КУД Михајловац, а са по два наступа представили су се КУД из Долова, Михајловца, Костолца и Станчева из суседне Румуније.

Овом приликом, КУД "Паја Маргановић" представио је најмлађу групу којој је ово био први наступ пред публиком, што је она наградила громогласним аплаузом, а прва постава представила је нову кореографију "Игре из Бујановца".

Чак су и временске атмосферске прилике ишле на руку домаћинима смотре, јер је киша пљуштала до пред сам почетак и након завршетка приредбе.


 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.