Туристички цвет

Туристички цвет


Туристичка организација Србије je 16. децембра је у опери и театру Мадленијанум у Земуну 36. пут доделила награду Туристички цвет. Oва награда додељена је најбољима у туризму Србије за 2021. годину, након прошлогодишње паузе због пандемије COVID 19.

Титулу најбоље туристичке организације понела је Туристичка организација града Чачка. Најбоља туристичка манифестација је лесковачка Роштиљијада, док је за најбољу рецептивну агенцију проглашена агенција Kontiki Travel. Награда Туристички цвет за најбољи хотел отишла је на Копаоник, хотелу Краљев Чардак. У категорији угоститељски објекат за смештај, Туристички цвет понела је Сунчана река, док је за најбољу организацију тј. за допринос унапређењу туризма Србије проглашена златиборска Gold Gondola. Овогодишњи најбољи појединац који је допринео промоцији и развоју туристичке понуде је Ранко Милановић из Националног парка Тара. Специјална признања додељена су Пословном удружењу хотелско угоститељске привреде Србије ХОРЕС и Националној асоцијацији туристичких агенција Србије YUТА.

Награде Туристички цвет за 2021. уручила је Марија Лабовић, директорка Туристичке организација Србије која се овом приликом осврнула на изазове које је донела пандемија и начине на које се Туристичка организација Србије прилагодила новонасталој ситуацији, као и на резултате остварене током 2021. године. Марија је најавила и представила нови туристички бренд Србије који ће бити имплементиран у наредног години.

Присутнима се обратила и помоћница министарке трговине, туризма и телекомуникација, Јелена Маринковић Орлић, која је истакла значај заједничког рада свих актера у туризму Србије.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.