11.Туристички форум Србије

11.Туристички форум Србије


Поводом 27. септембра, Светског дана туризма, на Сребрном језеру je 26. и 27. септембра одржан 11.Туристички форум Србије у организацији Туристичке организације Србије.

Скуп су отворили помоћница министра Министарства трговине, туризма и телекомуникација др Рената Пинџо, председник општине Велико Градиште Драган Милић и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић. Путем видео поруке, присутнима се обратио Зураб Полоикашвили генерални секретар Светске туристичке организације.

Велики број учесника, представника локалних туристицких организација, новинара и медија, имали су прилику да погледају нови промо филм Туристичке организације Србије под називом "Бирам Србију", након чега је уследио округли сто на тему "Постковид суочавање са одливом кадрова из туризма. У другом делу, учесници  су учествовали у радионици на тему "Сторy теллинг".

Овакав вид окупљања је кроз едукативне програме и радионице, представницима локалних туристичких организација циљано утицао у размени искуства и упознавању са актуелним изазовима и савременим трендовима у промоцији туристичке понуде Србије.

Овогодишњи домаћин Туристичког форума били су Општина и Туристичка организација Велико Градиште па су као изузетни домаћини представили значајне туристичке локалитете, Рамску и Голубачку тврђаву и присутне госте упознали са богатом историјом овог краја.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.