Обележавање славе Ковина

Обележавање славе Ковина


25. јула у Галерији Центра за културу Ковин резањем славског колача, отпочео је свечарски програм посвећен обележавању славе Ковина, Сабора светог архангела Гаврила.

Свети чин резања колача обавио је свештеник парохије ковинског Храма Сабора светих архангела у присуству чланова савета Прве и Друге МЗ Ковин, представника организација, удружења, локалне самоуправе и грађана.  У име домаћина славе, присутне је посебним обраћањем поздравио председник Савета Друге МЗ Ковин, Југослав Ивковић.

У наставку програма Александар Казић и МД "Ковински Бећари" су увеличали свечарско раположење присутних.

У пешачкој зони у центру Ковина, уз подршку Општег удружења предузетника, током 25. и 26. јула су били постављени продајни штандови, те су суграђани са својим гостима могли да их обиђу и купе по неки сувенир или неке од производа Актива и Удружења жена из наше општине, које су представиле разноврсну понуду гастрономских производа  и ручних радова. Своје умеће су, као и претходних година, представиле чланице удружења и Актива "Шумарак 2" из Шумарка, "Велико храбро срце" из Малог Баваништа, "Дуга" из Бавништа, "Гај" из Гаја, Актив Прве МЗ Ковин и "Вредне руке жена Кивина".

26.07.2021. од 21 сат организован је рок концерт Алена Исламовића, некадашњег вокалног солисте Бијелог Дугмета и уз многобројне хитове, атмосферу подигао на висок ниво.

27.07.2021. Коњички клуб "Ковин " је организовао ревију на градском фудбалском стадиону "Раднички".


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.