Шетња Делиблатском пешчаром "У Смирај дана"

Шетња Делиблатском пешчаром "У Смирај дана"


У суботу 11. септембра организована је шетња Делиблатском пешчаром "У смирај дана" којом је Бојан Војнов, организатор манифестације, хтео да представи Делиблатску Пешчару у којој се преплићу природна, гастрономска, културолошка и етнолошка лепота која треба да се доживи.

Окупљање учесника организовано је у домаћинству Војнов у викенд насељу Леанка које се налази између Мраморка и Долова. Након окупљања учесника и културно уметничког програма дечјег фолклорног ансамбла из Долова, велика група љубитеља природе кренула је у шетњу кроз јединствене пределе тзв. европске сахаре у којој су снимани бројни филмови и спотови. Пешчане дине и ветрењаче допринеле су предивном погледу који је учеснике окруживао са свих страна. Као круна шетње дуге 10 км био је  долазак до највише тачке Делиблатске Пешчаре одакле се могло уживати у најлепшем заласку Сунца.

Након шетње, посетиоци су уживали у биоскопу на отвореном уз дегустацију вина и домаћих производа локалних винара и Удружења "Доловке" из Долова. Изузетно интересовање посетилаца изазвала је изложба рађена у сарадњи са Заводом за заштиту споменика из Панчева под називом "Ветар, песак, човек".


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.