Интернационални карневал у Панчеву

Интернационални карневал у Панчеву


Овогодишњи Интернационални карневал у Панчеву одржан је 02. и 03. јула у ТЦ "БИГ" и по осамнаести пут представио различите културе и карневалске традиције из целог света. Одржан је у организацији „Пријатељи Панчева" и под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација републике Србије, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам АП Војводине и Града Панчева.

Панчевачки карневал се налази на карневалској мапи света, а први је члан Федерације Европских карневалских градова (FECC) из Србије од 2004. године. Карневалске свечаности у Панчеву свечано започињу предајом кључева града градоначелника у руке маестра карневала, што симболично значи да тих дана владају карневалисти, добро расположење и пријатељство. 

Поред веома запажених карневалских група из градова Србије у којима се карневали одржавају, у карневалској поворци је учествовала и дечја група "Мажорет" из Ковина.

Интересантно је што је на једном месту организована карневалска поворка и Сајам хране где је представљена традиционална кухиња нашег краја под називом „Банат Гастро“.

На позив директорке Интернационалног панчевачког карневала Зоране Владу, свечаном пријему, завршној карневалској поворци и ватромету присуствовала је директорка ТОО Ковин Дивна Кирилов.  Туристичку понуду општине Ковин су својим производима и ручним радовима представиле чланице Актива жена „Гај" из Гаја, Удружење жена „Вредне руке жена Ковина" из Ковина и Недељка Чакмак. На поменутом штанду, поделом флајера и брошура презентовани су туристички потенцијали и календар манифестација наше општине.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.