Завршен конкурс за избор најбољег сувенира Ковина 2020

Завршен конкурс за избор најбољег сувенира Ковина 2020


Дана 27.10.2020 године одржана је комисија за избор најбољег сувенира у саставу

1. Виолета Оцокољић, дипл. туризмолог, народни посланик у Скупштини Републике Србије
2. Миливој Грчић, дипл. новинар, директор Центра за културу Ковин
3. Бојана Митровић - Тасић, правник, сарадник у ТООК.

Комисија је закључила да је до 26.10.2020 године како је предвиђено конкурсом пристигао 21 сувенир, разврстан по категоријама

1.Традиционални сувенир  - 7 комада

2. Уметнички сувенир - 6 комада

3. Гастрономски сувенир - 8 комада.

Констатовано је да је квалитет и труд присутан у изради сваког сувенира поједниначно, али је једногласним одлукама изабран победник у свим категоријама и то:

  • У категорији „Традиционални сувенир“ везени појас под шифром „стварно вреди“ Маринковић Цветанке из Ковина, ручна израда везом , сувенир велике традиционалне вредности и део наше народне баштине и фолклора, носи се као украс у традиционалној ношњи нашег народа.
  • У категорији „Уметнички сувенир“ под шифром „1205“, Даница Паун из Гаја, слика - војник- направљен од полимер глине и обојен, залепљен на позадини рама од трске. Рам је купљен, наменски рађен за 3D фигуре. Војник је рађен по архивским подацима и нацртима, вајан, печен, обојен, па уметнут у рам.
  • У категорији „Гастрономски сувенир“ слатко од вишања „ под шифром „9м8ј76д“, Удружење жена Велико храбро срце из Малог Баваништа. Овај сувенир издвојили су и детаљи ручно рађени хеклане вишње око теглице везане и паковање као и декларација о производу украшена стиховима.

Данас, 30.10.2020 одржана је изложба пристиглих сувенира на конкурс и додела захвалница учесницима и награда победницима. Захваљујемо се идејном творцу конкурса и целокупног пројекта Зорани Владу и свим учесницима у пројекту, а посебно на конкурсу за избор сувенира Ковина 2020 и надамо се да ћемо и даље сарађивати на обострано задовољство.

Свечана додела захвалница свим учесницима, као и награда најбољим сувенирима у појединачним категоријама организована је у свечаној сали Установе за спорт. Захваљујемо се домаћинима на гостопримству.


ТОО Ковин је организовала ову радионицу у циљу развијања гастрономског туризма при чему је избор сувенира један од начина да укључимо и жене јер у складу са новим Законом могу продавати своје производе од куће као и у Туристичкој организацији уз декларацију на производу. 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.