Туристичка организација општине Ковин на 42. Међународном сајму туризма у Београду

Туристичка организација општине Ковин на 42. Међународном сајму туризма у Београду


Као и претходних, Туристичка организација општине Ковин је и ове године узела учешће на 42. Међународном сајму туризма у Београду, промовишући туристичке потенцијале наше општине, манифестације, културно-историјско наслеђе и удружења жена. Посетиоце смо путем штампаног материјала упознали са Макетом тока Дунава, Ловним туризмом, Црквама и манастирима, Манифестацијама у 2020. години и Туристичком картом наше општине.

Своје гастрономско умеће показале су чланице Удружења жена "Вредне руке жена Ковина", Актив Жена "Дуга" из Баваништа, Удружење "Велико храбро срце" из Малог Баваништа и "Актив жена Прве МЗ" из Ковина, што је допринело изузетној посећености штанда, као показатељ великог интересовања посетилаца за традиционалне банатске залогаје и ручно прављене домаће производе. Штанд је ове године улепшан ручно рађеним производима Недељке Чакмак, чланице Клуба "Црвеног крста" из Ковина. У име "Виле Ребел", која се налази на самој обали СРП "Краљевац" код Делиблата и која је на Booking.com сајту за квалитет смештајних капацитета према мишљењу гостију у континуитету оцењивана високом оценом, смештајне капацитете представио је Александар Цветковић. Мултимедијалном презентацијом, Бојан Војнов промовисао је шетњу Делиблатском пешчаром у оквиру Манифестације под називом "У смирај дана" која ће организовати током сваког месеца.

У оквиру културно уметничког програма, на бини београдског сајма општину Ковин су играма из Баната и шопским играма промовисали КУД "Аца Обрадовић" из Баваништа, а Вера Секулић је посетиоце упознала са Манифестацијом "Дани ћирилице" која ће се ове године, током маја месеца, одржати по 19. пут у Баваништу.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.