Изложба ручних радова под називом "Имплементација старих заната у савремено стваралаштво"

Изложба ручних радова под називом "Имплементација старих заната у савремено стваралаштво"


У суботу 11. јануара, у Градском музеју града Вршца, организована је изложба ручних радова под називом "Имплементација старих заната у савремено стваралаштво". На изложби су учествовала удружења жена из општина са територије Јужног Баната.  У веома интересантном амбијенту, уз изложбу ручних радова, присутни су могли погледати и поставку музеја.

С обзиром на то да је Војводина мултинационална средина  у којој живе у слози припадници око 30 националности, изложба је била прилика да се упознамо са традицијом, културом, обичајима и различитим техникама ручних радова жена различитих нација. Уједно, ово је била и одлична прилика за размену различитих искустава у активностима Актива и Удружења жена. Самој изложби присуствовала је и градоначелница града Вршца, Драгана Митровић.

Туристичка организација  општине Ковин је у Вршац повела чланице Удружења "Шумарак 2" из Шумарка, "Велико храбро срце" из Малог Баваништа, "Вредне руке жена Ковина" из Ковина, "ЕУСТ Делиблато Оаза" из Делиблата, Актива жена Прве МЗ Ковин, Гај и "Дуга" из Баваништа, које се стално одазивају када треба достојно представити нашу општину и које сваки пут то и оправдају.

Oва изложба je једна у низу које се планирају у наредном периоду. Следећа изложба женског стваралаштва „од традиције до савремених токова“ одржаће се почетком априла ове године у музеју града Панчева и то ће бити прва изложба такве врсте у Војводини.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.