Семинар на тему "Банат као дестинација гастрономског туризма"

Семинар на тему "Банат као дестинација гастрономског туризма"


У уторак 3. децембра са почетком у 12 сати у хотелу "Пламен Град" у Ковину, Туристичка организација општине Ковин је организовала семинар на тему "Банат као дестинација гастрономског туризма".

У првом делу је Зорана Владу из Панчева, иначе експерт за туризам, одржала предавање на поменуту тему, а у другом делу су жене из Актива и Удружења наше општине организовале изложбу традиционалних јела и посластица која се припремају у овом делу Баната.

Гастономију, као веома важан сегмент туризма нарочито када су Банат и Војводина у питању, желели смо на овакав начин да истакнемо као значајну туристичку понуду наше општине. С обзиром да се код нас одувек добро, обилно и квалитетно јело, на једном месту смо приказали умеће наших жена у припреми разноврсне хране са ових простора.

Одлична сарадња са Активима и Удружењима жена, потврђена је данашњом изузетном понудом на којој би могли позавидети многи престижни ресторани. 

Учесници данашњег семинара били су Актив жена Прве МЗ из Ковина, Удружење "Вредне руке жена Ковина", Актив жена "Дуга" из Баваништа, Актив жена "Гај" из Гаја, Удружење "Велико храбро срце" из Малог Баваништа, ЕУСТ "Делиблато Оаза" из Делиблата, Удружење жена "Шумарак 2", Марија Папп у име КУД-а "Салмасал" из Скореновца, Ресторан "Дани" из Скореновца, Хотел "Пламен Град" из Ковина, као и ученици образовног профила кувар Средње стручне школе "Васа Пелагић" из Ковина са својим предметним наставницима Иваном Шалипур и Лидијом Марковић са којима сарађујемо када су овакве манифестације у питању. 

Похвалила бих све учеснике, а уједно им се и захвалила јер су они најзаслужнији за данашњу  квалитетну  понуду и свакако су највише допринели да овај Семинар прво у презентацији помене, а затим и прикаже све специјалитете Банатске кухиње.

Сви су били у прилици да дегустирају све припремљене специјалитете, што је наишло на позитивне коментаре и велико задовољство присутних.


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.