ЕДЕН 2019

ЕДЕН 2019


27.09.2019. у Скупштини града Београда, Туристичка организација Србије је организовала доделу признања за изузетне дестинације Европе ЕДЕН 2019 поводом Светског дана туризма.

Поред представника Туристичких организација и медији, свечаној додели су присуствовали ресорни министар Расим Љајић и вршилац дужности директора Туристичке организације Србије Марија Лабовић која је добитницима и уручила награде. Из Туристичке организације општине Ковин, свечаној додели присуствовала директорка Дивна Кирилов.

Овогодишња тема националног конкурса за избор изузетне дестинације Европе, била је "Здравствени и велнес туризам". Нагласак је стављен на дестинације које на својој територији имају:

  1. Уредбом утврђено подручје бање и /или климатског места
  2. Заштићено подручје-национални парк, парк природе, предео изузетних одлика, општи или специјални резерват природе, споменик природе, заштићено станиште и
  3. Резерват биосфере УНЕСКО.

Награду за изузетну дестинацију Европе у Србији 2019. године добила је Куршумлија, а за пратеће дестинације изабрани су Пећинци и Крушевац.

Награђене дестинације добијају могућност за повећану међународну промоцију, учешће у раду националне и европске ЕДЕН мреже, чији циљеви су размена добрих примера и праксе међу награђенима и подстицај другим дестинацијама у Европи да усвоје моделе одрживог развоја туризма.

 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.