8. Гајачки котлић

8. Гајачки котлић


17. августа је одржан 8. Гајачки котлић, на коме је око100 учесника из целе Србије кувало квалитетну рибљу чорбу. Прво место освојио је Горан Стојичевић из Старог Костолца, друга је Милица Јанковић из Пожаревца,  док је трећи био Никица Мајић из Баваништа.

Манифестација Гајачи котлић први пут је организовна 2011. године у центру места, у парку. Манифестација је расла из године у годину и окупљала све више учесника. Прошле године било је 74 такмичарска котлића, а ово године рибљу чорбу је кувало око 100 такмичара, каже Емил Хмелирш, један од организатора.

Добри познаваоци и зналци кувања рибље чорби окупили су се овде првасходно због дружења. Рецепте за добру рибљу чорбу чувају за себе.

Поред кувања рибље чорбе на Гајачком котлићу,  Удружења из Општине Ковин и шире продавала су своје производе.

Гајачки котлић добио је статус квалификација за златни колтић Војводине који се одржава 8. септембра у Кањижи. Победник Горан Стојичевић из Старог Костолца представљаће на овом престижном такмичењу нашу општину. Намера је организатора је да 2021. године, када се буде одржавао 10. Гајачки котлић, војвођанско такмичењуе буде организовано управо у Гају.


Прилог ТВ панчева


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.