Састанак СКГО Мреже за локални економски развој

Састанак СКГО Мреже за локални економски развој


17. маја 2019. године у Београду у хотелу "М" одржан је састанак СКГО Мреже за локални економски развој, посвећен законским новинама у области угоститељства и туризма.

Кроз презентацију Закона о туризму поменута су права и обавезе ЈЛС (програма развоја туризма, категоризације туристичког места, проглашење туристичког простора...), права и обавеза ТО ЈЛС, подстицајних мера, поверених послова итд, а кроз презентацију Закона о угоститељству говорило се о увођењу централног информационог система, евиденције угоститеља, поступака категоризације, посебних услова за угоститељске објекте, боравишне таксе, надзора и поверених послова туристичким инспекторима ЈЛС и најчешћим недоумицама у поступку инспекцијског надзора у области туризма и угоститељства.

Из сектора туристичке инспекције Министарства трговине, туризма и телекомуникација и сектора за туризам МТТТ презентације одржале Јелена Сладић Јаковљевић, Весна Стојановић и Вера Ровчанин Орловић.

Други део је био посвећен акредитацији мере 7 у оквиру IPARD 2 програма који се односи на рурални туризам. Презентације из области руралног развоја одржали Мр Јасмина Миљковић, Лидија Аћимовић и Милан Иванковић.

Директор акредитоване регионалне развојне агенције Златибор Славко Лукић,  је присутнима пренео своја искуства о улози ЛС у развоју туризма.

Из Ковина су састанку присуствовале туристички инспектор Виолета Оцокољић и директор Туристичке организације општине Ковин, Дивна Кирилов.

 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.