Манифестација "Ускршње чаролије"

Манифестација "Ускршње чаролије"


17. априла 2019. године, у организацији Туристичке организације општине Ковин, реализована је Манифестација „УСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ“ у предивном амбијенту великог, градског парка.

Мнифестација је окупила другаре из Дневног боравка за лица са сметњама у развоју, као и прваке основних школа „Десанка Максимовић“, „Јован Јовановић Змај“ и „Ђура Јакшић“.
Отворила ју је Дивна Кирилов, директорка Туристичке организације општине Ковин, у присуству сарадника и грађана који су дошли у парк, са својом децом, као и бака и дека са унуцима.

Након најаве предвиђених активности, прваци „Десанкине“ школе су песмом „Ускршње јутро“ емотивно припремили све присутне на значајн догађај пред њима, посвећен једном од наших највећих празника и обичајима који се традиционално обављају на овај празник – фарбању јаја.

Активности у оквиру манифестације реализоване су кроз такмичарске игре у различитим категоријама: НАЈЛЕПШЕ ЈАЈЕ, НАЈЈАЧЕ ЈАЈЕ, ПРЕНЕСИ ЈАЈЕ И ПОТРАГА ЗА СКРИВЕНИМ ЈАЈЕТОМ.

Велику подршку малишанима пружили су и ученици другог разреда, смер-туристички техничар, Средње стручне школе „Васа Пелагић“ из Ковина. По три звонцица и бројанице за децу обезбедио је вероучитељ Душан Васић. Сав потребан материјал за рад: боје за фарбање јаја, украсне траке, темпере, четкице, колаж папир, маказе, самолепљиве перлице, обезбедили су организатори, а деца веома мотивисана, тај материјал употребила да украсе кувана јаја, од којих је на крају проглашено и најлепше. У овој категорији су подељене награде, тако да је свака школа била награђена дидактичким играма, прилагођене узрасту и садржајима које обрађују у првом разреду. Такође су деца показала одличну спретност, вештину и брзину у ношењу куваног јајета у кашики. Подељене су и три награде.

Потрага за јајетом је изискивала пажњу и добру орјентацију, а протекла је у детаљном прегледању дела парка где је јаје било сакривено. И ту су деца показала велико интересовање и сналажљивост!

Дружење је протекло веома лепо и у духу традиције! На крају је уз послужење, припремљено и изненађење: захвалнице школама за учешће и по једно велико јаје од папира које ће ученици осликати заједно у својим учионицама и оставити да их подсећа на овај незаборавни догађај, реализован у олисталом, расцветаном и мирисном парку, на пролећном поветарцу који је преносио радост, смех и песму наше деце!


Победници у такмичарским играма:
Потрага за скривеним јајетом: Алекса Ђукић; ОШ "Ђура Јакшић" Ковин


Најјаче јаје:

1. место Мила Милићевић; ОШ "Ј.Ј.Змај" Ковин

2. место Лука Богдановић 

3. место Катарина Бугарин; ОШ "Десанка Максимовић" Ковин


Пренеси јаје:

1. место Алекса Крају; ОШ "Ђура Јакшић" Ковин

2. место Матеја Стојадинов; ОШ "Десанка Максимовић" Ковин 

3. место Огњен Ивковић; ОШ "Ђура Јакшић" Ковин

Најлепше јаје:

1. место ОШ "Ј.Ј.Змај" Ковин

2. место ОШ "Десанка Максимовић"

3. место ОШ "Ђура Јакшић"


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.