Актив жена "Дуга" из Баваништа на 10. Сајму стваралаштва сеоских жена у Војводини

Актив жена "Дуга" из Баваништа на 10. Сајму стваралаштва сеоских жена у Војводини


У недељу, 14.10.2018. године у Новом Саду одржан је 10. Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини. У питању је традиционална манифестација покрајинског Завода за равноправност полова која промовише предузетништво жена из сеоских подручја.

Јубиларни 10. Сајам отворио је председник Покрајинске владе Игор Мировић и у свом обраћању истакао да су управо жене из сеоских средина симбол развоја наших села и очувања богате традиције која је вековима стварана. Оне својим производима обогаћују привредну, културну и туристичку понуду покрајине, а тиме стварају и бренд по коме могу бити препознатљиве. Отварању Сајма присуствовали су и Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, као и Диана Миловић, директорка покрајинског Завода за равноправност полова која је истакла да је овакав Сајам прилика да се јавност упозна са креативношћу сеоских удружења жена.

Ове године, на манифестацији је учествовало 210 удружења из 39 општина са територије АП Војводине.
Нашу општину представљале су чланице Актива жена "Дуга" из Баваништа које по десети пут учествују на овом Сајму. Разноврсним слатким и сланим послужењем и куваним јелима достојно су представиле специјалитете које припремају наше домаћице из Баната. Уз Актив жена "Дуга" из Баваништа, Сајму је присуствовала и директорка ТОО Ковин, Дивна Кирилов.

 

 

duga sajam 3m


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.