Златни котлић Војводине

Златни котлић Војводине


Златни котлић Војводине ове године одржан је у Бачком Јарку 16.09.2018.године у организацији ТО Темерин.
Код рибњака у Бачком Јарку такмичило се 22 општине у кувању рибље чорбе и рибљег паприкаша. Снаге су одмерили општински победници, укупно 34 пријављених екипа.
Ово такмичење се сваке године одржава у другој општини тако да се ове године ТО Темерин одлично показала у улози домаћина и угостила представнике војвођанских општина као и представнике туристичких организација.
Испред ТОО Ковин представници су били победници Гајачког котлића, Драган Митић и Славко Савин - екипа "Пидиканац" из Баваништа.
Иако наша екипа није освојила ни једну награду, ТОО Ковин упућује искрене честитке јер је рибља чорба била одлична.  

Домаћини су представницима Туристичких организација омогућили обилазак Етно парка "Брвнара" у Бачком Јарку у којој се налази етнолошка стална поставка традиционалне куће динарског подручја, чију је сталну поставку реализовао Музеј Војводине 2012. године. У њој су приказани оригинални музејски предмети, историјски документи и фотоматеријал, значајни за културу и историју Крајишника. У саставу куће налази се Вајат (кућа за млади брачни пар), Млечар (просторија за држање млека и спремање млечних производа) и Курузана (амбар за чување кукуруза у клипу).

Обишли смо и Парк природе "Јегричка" где је у ресторану био организован ручак за госте.

 

© 2023 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.