"Нек звоне тамбуре“

"Нек звоне тамбуре“


Под окриљем Туристичке организације општине Ковин, уз подршку Центра за културу Ковин и под покровитељством Општине Ковин, другог дана ковинске славе, у петак, 27. јула, одржан је концерт под називом „Нек звоне тамбуре“, у част 40 година Музичког друштва „Ковински бећари“.
Подршку Бећарима пружили су „пријатељи по тамбури“ из Панчева – део поставе ТО „Банатски кицоши“, као и Тамбурашки центар „Тамбораторијум“ који води чувени професор Будимир Стојановић, иначе рођени Мраморчанин. Са полазницима тамбуре наступила је још једна Мраморчанка, Јаворка Пешић, коју је публика одушевљено поздравила, јер су пратили њене наступе у серијалу Прве ТВ „Никад није касно“.
Посебно емотиван наступ имали су гости „Бећара“ и пријатељи из Црне Горе, Градски тамбурашки оркестар Пљевља. Уз двоје вокалних солиста - Невену Марић и Мугдина Нухановића, извели су композиције класичне, евергрин, староградске и  народне музике. 
Концерт у дане славе заправо је био поклон суграђанима и свима осталима који су од почетка подржавали „Ковинске бећаре“ и делом су заслужни за њихово непрекидно и дуго постојање, од првог самосталног наступа под овим именом у децембру 1977. године.
 
Цео концерт "Ковинских Бећара " снимала је регионална ТВ Панчево.

© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.