Семинар поводом Европског Дана Дунава

Семинар поводом Европског Дана Дунава


Ове године, 29. јун - Европски Дан Дунава, ТОО Ковин је обележила одржаним семинаром на ковинском Дунавцу у новоотвореном објекту "Чарда на Дунавцу" (некадашња "Рибица").

Презентације је излагао проф др Зоран Радмиловић из Београда на теме:

  • Бродови за крстарење и њихов утицај на животну средину у пловидби Дунавом кроз Србију
  • Значај и атрактивност хидрограђевинске макете хидроелектране Ђердап 1.

Презентацију o значају и атрактивности хидрограђевинске макете хидроелектране Ђердап 1 израдио је господин Крста Пашковић који је био спречен да је представи, тако да је презентацију одржао професор Зоран Радмиловић. Након презентација приказан je кратак филм тренутног изгледа макете тока Дунава која се налази на локалитету Старог града и како ће изгледати након реконструкције, која је планирана убрзо да се ради.

Испред локалне самоуправе присуствовао је помоћник председнице општине Ковин, Немања Вујасиновић.

Семинару су присуствовали врсни познаваоци из области наутике из Београда и Земуна, чланови удружења наутичара "Моја лађа": Ђорђе Радовановић, Миодраг Мандић, Милета Стаматовић, Зоран Тичић и Лазар Станојевић.
Посебно треба поменути господина Радомира Јечинца који је својим бродићем допловио како би присуствовао семинару и тиме обогатио своје велико искуство из области наутике, као и господина Милорада Мушкињу - некадашњег директора Пристаништа и најстаријег корисника привеза на понтону из Ковина.

Семинару су присуствовали и корисници везова на понтонима, као и представници различитих удружења ковинске општине.

Након семинара, испред ТОО Ковин директорка Дивна Кирилов уручила је захвалнице присутним гостима наутичарима, као и удружењима жена: "Вредне руке жена Ковина", "Активу жена прве МЗ" и "Активу жена друге МЗ" које су својим гастрономским умећем припремиле пригодно, веома разноврсно послужење.

 


© 2024 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.