"Дани ћирилице 2018" - Најбољима награде

"Дани ћирилице 2018" - Најбољима награде


26. маја у Баваништу, завршен је овогодишњи конкурс свечаном доделом награда на Манифестацији  "Дани ћирилице 2018".
На тему "Мој јунак" ове године је на конкурс стигао изузетно велики број радова не само из Србије и региона него из свих делова света. Од укупно 5261 радова, 669 је било литерарних, 1011 илустрација, 268 лутака, 91 минијатура, 192 веза и 3030 калиграфских радова и иницијала.
У саставу жирија за литерарне радове били су др Миодраг Матицки, др Рајка Уљмански, Љиљана Симић и Милена Дорић , док су др Сузана Полић, мр Драган Боснић, Милица Марковић и Вјера Медић чинили жири за ликовне радове. Жири је имао веома тежак задатак да додели 100 награда у различитим категоријама и 27 похвала.
Деца су награђена књигама купљеним средствима Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС и добијеним на поклон од многобројних издавача: Вукове задужбине, Прометеја, Српске књижевне задруге, Матице Српске и др.
У периоду између претходног и овогодишњег Сабора, Скупштина општине Ковин је "Дане ћирилице" прогласила манифестацијом од значаја што обавезује да се још више негује и развија.
Поред изложбе најлепших радова, у ОШ "Бора Радић" су организоване и радионице керамике и ткања, као и вештине израде цветних букета и аранжмана.
Жене из актива "Дуга" Баваниште су биле домаћице осталим удружењима жена које су се представиле домаћим традиционално припремљеним и веома укусним колачима.
Традиционалним фолклорним играма представили су се сви чланови КУД-а "Аца Обрадовић" из Баваништа, од најмлађе до најстарије групе.
Пре почетка саме манифестације, Библиотека "Вук Караџић" Ковин је у просторијама огранка "Теофило Димић" у Баваништу отворила Руски Кутак који чине књиге на руском језику, дониране од пријатеља из Руске хуманитарне мисије.
Уводни део отварања манифестације медијски пропраћено и укључењем у емисију "Жикина Шареница" на РТВ Пинк.
Самој манифестацији присуствовала и директорка ТОО Ковин, Дивна Кирилов.
 
 
Видео: Уводни део отварања манифестације у емисију "Жикина Шареница" на РТВ Пинк (02:09:00)

© 2023 Туристичка организација општине Ковин. Сва права задржана.